logos_coming-soon

agios_on_sup2018Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, ο 1ος γύρος του 4th HSSA National Open SUP Tour 2018, με την εκδήλωση Agios Nikolaos On Sup 2018. O 1ος γύρος περιελάμβανε για όλες τις κατηγορίες ένα πολύ απαιτητικό “technical race” 5χιλιομέτρων με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που απέδειξαν για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο διοργανώσεων αλλά και αθλητών που έχουμε στην Ελλάδα.

Στην κατηγορία Ανδρών 14΄ πρώτος έκοψε το νήμα ο εξαιρετικός Νίκος Συρίγος, ακολουθούμενος απο τον εκπληκτικό 16χρονο(!) Τάσο Τσουρή και 3ο τον σταθερά δυνατό Αλέξανδρο Πράπα. Μεγάλος άτυχος της κούρσας ο Δημήτρης Απαλαγάκης, που ενώ ήταν 2ος  στο μεγαλύτερο μέρος της, ακολούθησε λάθος διαδρομή λίγο πρίν το τερματισμό και παρόλο που διόρθωσε την πορεία του έχασε πολύτιμο χρόνο.

Οι τρείς πρώτοι  αθλητές εξασφάλισαν την πρόκριση για το μοναδικό επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος ISA και θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2018 στην Βραζιλία.

Στην κατηγορία Γυναικών 14΄:  1η τερμάτισε η Κωνσταντίνα Κονταρίνη, ακολουθούμενη απο την Stephanie Libzon και την Linda Schweiger. Στη κατηγορία Ανδρών 12,6: 1ος τερμάτισε ο Νίκος Παπαδάκης, 2ος ο Σπύρος Δαβράδος και 3ος  ο Νίκος Αγγελάκης, ενώ στη κατηγορία Γυναικών 12,6: 1η τερμάτισε η Dorottya Bathori, 2η η Αμαλία Βλαχάκη και 3η η Στέλλα Γαλοπούλου. Στη κατηγορία Masters 40+:  1ος τερμάτισε ο Γιάννης Τοψαχαλίδης, 2ος ο Κων/νος Πολυχρονόπουλος και 3ος ο Νίκος Μαρκάκης.

Στη κατηγορία Fun Ανδρών: 1ος ο Γιάννης Αβραμίδης, 2ος ο Μανος Μαυρομμάτης και 3ος ο Ηρακλής Αδαμίδης, ενώ στην κατηγορία Fun Γυναικών: 1η τερμάτισε η Καλλιόπη Παπαδήμου, με 2η την Ματούλα Χέλμη και 3η την Marinella El Kahi.

Στη κατηγορία παίδων που διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαιου 2018 μέσα στην Λίμνη του Αγίου Νικολάου σε μια τριγωνική διαδρομή μήκους 1 χλμ.  είχαμε 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες . Στη κατηγορία Under 8: 1ος ο Νίκος Φαρσάρης, 2η η Μαρία Συλλιγαρδάκη και 3ος ο Ιωάννης Σφυρογιαννάκης. Στη Κατηγορία Under 10: 1ος ο Σπύρος Μοναστηριώτης, 2η η Αννα Φιρφιρή και 3ος ο Λουκάς Κοντογιάννης, ενώ τέλος στην κατηγορία Under 12: 1ος ο Ανδρέας Βούλγαρης, 2ος ο Πέτρος Κονταρίνης και 3ος ο Νικόλαος Μαλεκάκης.

Τέλος να σημειωθεί ότι έγινε εύφημος μνεία στον μικρό Λουκά Κοντογιάννη για το ήθος που υπέδειξε τηρώντας κατά γράμμα τον κανονισμό της ISA που αφορά τις διελεύσεις από τις σημαδούρες και κατ΄επέκταση βραβεύτηκε για την κίνηση του αυτή που αναδεικνύει το ευ αγωνίζεσθαι.

Το Agios On Sup 2018 ως διοργάνωση απέδειξε για ακόμα μια χρονιά την αγάπη του για το άθλημα του SUP και το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που παρείχε σε όλους τους αθλητές, μα πάνω απ’όλα απέδειξε ότι είναι μια σοβαρή διοργάνωση που θα μπορέσει στο μέλλον να φιλοξενήσει οποιοδήποτε Παγκόσμιο event!

Ως ΠΑΝΕΟΣΚ ευχαριστούμε, πρώτα απο όλα την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, κυρίως όμως το Μιχάλη Φαρσάρη και τους συνεργάτες του στην ΔΑΕΑΝ, το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Κρήτης Κο Ζερβό που έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, τους εθελοντές και τέλος πάνω απο όλα τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδειξαν ότι χωρίς αθλητές δεν γίνονται αθλήματα!

Επόμενος γύρος του 4th HSSA National Open SUP Tour 2018 την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στο Πασαλιμάνι, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού για μια συναρπαστική εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας».