ΑΡΧΙΚΗ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Hellenic Surfing Games 2019

Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης (ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ.Κ.)-Hellenic Surf & SUP  Association (HSSA), η μοναδική εκπρόσωπος για την Ελληνική επικράτεια  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Surf (ISA) η οποία αποτελεί την μοναδική αναγνωρισμένη Διεθνή Ομοσπονδία για τα αθλήματα του Surf και του SUP απο την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, προκηρύσσει εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών/τριών που θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ISA World Surfing Games, στην Ιαπωνία.

Η διαδικασία επιλογής απο ΠΑΝΕΟΣΚ έχει στόχο την αξιοκρατία και την τήρηση των αρχών των ίσων ευκαιριών. Τα Hellenic Surfing Games, υπό την αιγίδα της  ISA (Διεθνούς Ομοσπονδίας SURF) θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 1η Φεβρουαρίου – 20η Απριλίου 2019. Θα συμπεριληφθούν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις.

Η μία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά Κρήτης και η δεύτερη στην Πάργα Ηπείρου. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν βάσει καιρικής πρόγνωσης τους μήνες Φεβρουάριο – Απρίλιο και μόνο Σάββατο/Κυριακή με ανακοίνωση τουλάχιστον 48 ώρες πριν και τελική επιβεβαίωση τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

Οι διακριθέντες και απο τις δυο εκδηλώσεις των Hellenic Surfing Games 2019, θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στα World Surfing Games τα οποία διοργανώνει η ISA (International Surfing Association) στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Miyazaki της Ιαπωνίας (πληροφορίες: www.isasurf.org)

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις έχουν όλα τα μέλη της ΠΑΝΕΟΣΚ, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.

Δοκιμασίες

Οι δοκιμασίες στις οποίες θα κληθούν να διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες θα είναι η επίδειξη των δεξιοτήτων τους πάνω στο κύμα.

*Οι κριτές των εκδηλώσεων θα είναι πιστοποιημένοι από την ISA και θα υπάρχει βαθμολόγηση

Κανονισμοί 

Οι κανονισμοί των εκδηλώσεων και ο τρόπος διεξαγωγής τους υπάγονται και εναρμονίζονται  με τους κανονισμούς της I.S.A. (International Surfing Association): http://isasurf.org/downloads/ISA_Rulebook_2019.pdf

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες αθλητών που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής:

  • Κατηγορία Ανδρών
  • Κατηγορία Γυναικών

Για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον 4 συμμετοχές σε αυτή σε καθεμιά απο τις 2 εκδηλώσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  • Μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την 1η εκδήλωση να εγγραφούν μέλη στην ΠΑΝΕΟΣΚ, ή να ανανεώσουν την συνδρομή τους, να είναι δηλαδή οικονομικά τακτοποιημένοι, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΝΕΟΣΚ (*εγγραφές http://hssa.gr/εγγραφη/)
  • Να κάνουν registration στη δήλωση συμμετοχής που υπάρχει στην κορυφή της παρούσας επίσημης ανακοίνωσης Δήλωση Συμμετοχής
  • Μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την κάθε εκδήλωση να συμπληρώσουν και να αποστείλουν υπογεγραμμένη την Υπεύθυνη Δήλωση στο register@hssa.gr. Η υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΟΣΚ ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της εκδήλωσης
  • Παιδιά κάτω των 17 ετών πρέπει να έχουν την ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα, την οποία θα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο register@hssa.gr και την εγγραφή του κηδεμόνα ως μέλος της ΠΑΝΕΟΣΚ.

Με την παρουσία τους στη γραμματεία, οι αθλητές επιβεβαιώνουν μόνο τη συμμετοχή τους.

Δυνατότητα εκπροσώπησης στα ISA World Surfing Games

  • Έχουν μόνο τα μέλη της ΠΑΝΕΟΣΚ που είναι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου

Διαδικασία

  • Απο τη συνολική διαδικασία οι τρείς (3) καλύτεροι αθλητές και οι τρείς (3) καλύτερες αθλήτριες, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν στο σύνολο των δυο εκδηλώσεων τη μεγαλύτερη βαθμολογία, θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ISA World Surfing Games. Σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας του αθλητή να παραβρεθεί στην ελληνική αποστολή, η θέση του ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ σε επόμενους στην κατάταξη αθλητές. Περίπτωση ισοβαθμίας στο σύνολο των δυο εκδηλώσεων αφορά μόνο την 3η θέση κατάταξης. Σε αυτήν την περίπτωση τη θέση λαμβάνει ο αθλητής με τη μεγαλύτερη μεταξύ τους βαθμολογία στο ένα απο τα δυο events ή περεταίρω τη μεγαλύτερη μεταξύ τους βαθμολογία σε προσπάθεια σε κύμα.
  • Όλοι οι αθλητές που θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ISA World Surfing Games 2019, θα συμμετέχουν στην αποστολή με δικά τους έξοδα. Σε περίπτωση που η ΠΑΝΕΟΣΚ δύναται να διαθέσει χρηματικό ποσό, αυτό θα μοιραστεί ισόποσα στα μέλη της αποστολής.

Διαφημίσεις

Μπορεί να ζητηθεί από τους αθλητές να χρησιμοποιήσουν οποιουδήποτε είδος διαφημιστικό υλικό και η χρήση θα είναι απαραίτητη για την συμμετοχή.

Έπαθλα 

Θα βραβευτούν οι τρεις (3) καλύτεροι κάθε κατηγορίας

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Θα ανακοινωθεί βάσει πρόγνωσης καιρού

 

* Η παρούσα προκήρυξη δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα των συνθηκών