new_hssa_logo

Σε μια χρονιά ορόσημο για την Ελληνική Όρθια Σανιδοκωπηλασία όπου η ΠΑΝΕΟΣΚ εκπροσώπευσε την Ελλάδα  για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP συμμετέχοντας  με 4 αθλητές και παράλληλα με σημαντικές ενέργειες για την ανάπτυξη του αθλήματος ο τελικός του 3rd HSSA National SUP Tour 2017 αποτέλεσε το καλύτερο επιστέγασμα για αυτή τη συναρπαστική χρονιά.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ο 4ος αγώνας ( αναβληθείς ) του κυπέλλου με ένα technical race υψηλού συντελεστή δυσκολίας. Ο  καιρός, όπως σχεδόν πάντα φέτος, άστατος με ψιλόβροχο και έντονη συννεφιά. Όμως δεν πτόησε 45 αθλητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο αντικειμενικά πιο δύσκολο technical race που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Μεγάλος νικητής στη κατηγορία race14  ο εκπληκτικός φέτος Νίκος Συρίγος και απόλυτη είδηση η πρώτη φορά που ο Γιώργος Φράγκος  βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από το μαθητή του, τη δε 3η θέση κέρδισε ο Δημήτρης Απαλαγάκης. Στη κατηγορία race 12,6  ο Φαίδων Δούκας  κέρδισε αποδεικνύοντας το ταλέντο του ακολουθούμενος στη 2η θέση από τον πολλά υποσχόμενο Αναστάσιο Τσουρή με 3ο τον πάντα εξαιρετικό Μάνο Νερατζούλη. Στη κατηγορία race 14  γυναικών τη 1η θέση κατέλαβε η Κωνσταντίνα Κονταρίνη ακολουθούμενη από τις Κάτια Βλησίδη και Olga Dubrouvina. Στη κατηγορία race 12,6 γυναικών 1η τερμάτισε η Ελένη Γεροντή και 2η η Φραγκίσκη Μοσχάκη. Στη κατηγορία MASTERS 1ος ο συνήθης ύποπτος Κωστής Γεραλέξης με 2ο τον επανεμφανιζόμενο Γιάννη Τούντα και 3ο τον Αλέξανδρο Δελατόλα. Η αγωνιστική ημέρα συνεχίστηκε με τη κατηγορία SURF (FUN) όπου στους άνδρες 1ος τερμάτισε ο Γιάννης Αβραμίδης με 2ο τον Κώστα Πολυχρονόπουλο και 3ο τον Νίκο Κονταράτο. 1η γυναίκα τερμάτισε η Ματούλα Χέλμη και ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στο μικρότερο αθλητή της ημέρας στον καταπληκτικό Σπύρο Μοναστηριώτη όπου παρόλη τη δυσκολία τερμάτισε τον αγώνα χάρη στο πάθος του!

Τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο καιρός συνέχισε στο ίδιο τέμπο παρόλα αυτά 61 αθλητές βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης σε ένα απαιτητικό αγώνα long distance 15 χιλιομέτρων. Ο άνεμος ισχυρός με έντονες ριπές δυσκόλευε τις προσπάθειες όλων, όμως για άλλη μια φορά αποδείχθηκε το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας. Στη κατηγορία race 14 αυτή τη φορά είχαμε αντιστροφή ρόλων αφού ο Γιώργος Φράγκος κέρδισε το μαθητή του Νίκο Συρίγο με 3ο στη κατάταξη τον Αλέξανδρο Πράπα. Στη κατηγορία race 12,6  ανδρών νικητής και πάλι ο Φαίδων Δούκας με 2ο τον Μάνο Νερατζούλη και 3ο τον Αναστάσιο Τσουρή. Στις γυναίκες στη race 14  1η η Κωνσταντίνα Κονταρίνη με 2η τη Κάτια Βλησίδη, ενώ στη race 12,6 γυναικών 1η τερμάτισε η Ελένη Γεροντή. Στη κατηγορία Νέων Ανδρών πρώτος τερμάτισε Ο Νίκος Κρικέλλης με 2ο το Γιώργο Κοζανίτη και 3ο το Γιώργο Μηνόπετρο. Στη κατηγορία MASTERS 1ος ο Κωστής Γεραλέξης με 2ο το Γιάννη Τούντα και 3ο τον Γιάννη Τοψαχαλίδη. Στη κατηγορία SURF (FUN ) 1ος τερμάτισε ο εκπληκτικός Αντρέας Βούλγαρης (μόλις 11 ετών) ακολουθούμενος από το Γιάννη Αβραμίδη και 3ο τον Ηλία Δερματά. Στις γυναίκες 1η και πάλι η Ματούλα Χέλμη με 2η την Marinela El Kahi και 3η την νεαρή Ιωσηφίνα Μαρινάκου.

Μια ειδική κατηγορία υπήρξε στον τελικό, χορηγούμενη από τον μεγάλο φετινό χορηγό του 3rd HSSA National SUP Tour 2017 την εταιρία BIC®, όπου 1ος τερμάτισε ο Σωτήρης Ευαγγελάκης 2ος ο Ευστράτιος Αποστολάκης και 3ος ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Όλοι αγωνίσθηκαν με σανίδες BIC® 12,6 που διέθεσε η BIC®. Ο ενθουσιασμός μεγάλος αφού πραγματικά δόθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για συμμετοχή σε έναν αγώνα SUP μικρότερης απόστασης

Το 2ημερο έκλεισε με μπουφέ και τις απονομές και των δύο αγωνιστικών ημερών κλείνοντας και το φετινό κύπελλο της HSSA. Οι απονομές του κυπέλλου θα γίνουν σε ειδική τελετή δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συναντηθούμε και έξω από το νερό. Ευχαριστούμε το Karavi Schinias  και προσωπικά το Κο Μπάμπη Μανιάτη για τη φιλοξενία, την εταιρία European Sports Events για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, την εταιρία Δελατόλας για το φαγητό στους αγώνες μας, την U.P Team για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του τελικού.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν χωρίς την μεγάλη χορηγική υποστήριξη της BIC® που ανελλιπώς στηρίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας στην Ελλάδα μέσω της HSSA και βέβαια το  FunSports.Gr που επίσης  χορήγησε την HSSA στα πλαίσια του κυπέλλου.

Τελικά Αποτελέσματα

http://esportevents.gr/events/events.php?id=446

Video 2ημερου αγώνα

 

bic_sup_logo bic_logo