Hellenic Surfing Games – Parga 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 Ανασκόπηση της 1ης στάσης των Hellenic Surfing Games στα Χανιά

Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις των Hellenic Surfing Games 2019 στην Παλαιοχώρα Χανίων με πολύ ευνοϊκες συνθήκες για το event, που ανταμείψαν τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα καθώς και δύο εξ´ αυτών που ήρθαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τα heats κληρώθηκαν από το προηγούμενο βράδυ κι όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη στις 9 το πρωί του Σαββάτου. Στο πρώτο round τα τρία πρώτα εκ των πέντε 20-λεπτων heats το swell που είχε ταξιδέψει από την Αδριατική σε συνδυασμό με το λιγοστό άνεμο δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες. Ενώ στα επόμενα δύο το κύμα αν και ελαφρώς μικρότερο, ο side-off άνεμος που έκανε την εμφάνισή του κρατούσε καλά το face του.

Έτσι στο ladder προχώρησαν οι Πλυτάς, Κωτσόπουλος, Καρίμαλης, Φατσέας, Siganos, Τζωρτζάκης, Οικονομίδης, Γαλανός, Λινοξυλάκης και Γαβρίας. Την υψηλότερη βαθμολογία στο heat του αλλά και σε όλο το event συνέλεξε ο Perry Siganos, με combination 10,17 στο δεύτερο heat του πρώτου round.

Στο δεύτερο round των τριών 30-λεπτων heats, ο πλέον side-on άνεμος δυσκόλεψε ελαφρώς τους αθλητές, αλλά το swell δεν ήθελε να μας αποχωριστεί. Στα αξιοσημείωτα του round, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης πήρε 13 κύματα υπερβαίνοντας κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο wave count.

Οι grandmasters Λινοξυλάκης και Μηλιώνης μπορούν να υπερηφανεύονται ότι τα έβαλαν με τους πιτσιρικάδες κι άντεξαν, με τους masters Φατσέα και Τζωρτζάκη επίσης να παλεύουν και να πλαισιώνουν μια τετράδα γερόλυκων που ανυπομονούμε να δούμε στο νερό και στο μέλλον.

Ο Νικόλας Πλυτάς επικράτησε στο τέλος των Siganos και Οικονομίδη και βάσει των επιδόσεών τους, οι φίλοι που συμμετείχαν κατατάχθηκαν ως εξής:

Στιγμιότυπο 2019-04-02, 23.33.04

Αναμένουμε με ανυπομονησία το 2nd stop στην Πάργα. Όπως φαίνεται όλα είναι ευνοϊκά και μάλλον το final call θα είναι θετικό.

 

2η στάση των Hellenic Surfing Games στην Πάργα

Η 2η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πάργα Ηπείρου, το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2019.  Θα υπάρξει και οριστική ανακοίνωση τουλάχιστον 48 ώρες πριν και τελική επιβεβαίωση τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

1. Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις έχουν όλα τα μέλη της ΠΑΝΕΟΣΚ, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.

2. Δοκιμασίες

Οι δοκιμασίες στις οποίες θα κληθούν να διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες θα είναι η επίδειξη των δεξιοτήτων τους πάνω στο κύμα.

Οι κριτές των εκδηλώσεων θα είναι πιστοποιημένοι από την ISA και θα υπάρχει βαθμολόγηση

3. Κανονισμοί 

Οι κανονισμοί των εκδηλώσεων και ο τρόπος διεξαγωγής τους υπάγονται και εναρμονίζονται  με τους κανονισμούς της I.S.A. (International Surfing Association): http://isasurf.org/downloads/ISA_Rulebook_2019.pdf

4. Κατηγορίες

Οι κατηγορίες αθλητών που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής:

  • Κατηγορία Ανδρών

  • Κατηγορία Γυναικών

Για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον 4 συμμετοχές στην εκδηλώση.

5. Δηλώσεις συμμετοχής

Για τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  • Μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, να εγγραφούν μέλη στην ΠΑΝΕΟΣΚ, ή να ανανεώσουν την συνδρομή τους, να είναι δηλαδή οικονομικά τακτοποιημένοι, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΝΕΟΣΚ (*εγγραφές http://hssa.gr/εγγραφη/)

  • Να κάνουν registration στη δήλωση συμμετοχής που υπάρχει στην κορυφή της παρούσας επίσημης ανακοίνωσης Δήλωση Συμμετοχής

  • Μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 να συμπληρώσουν και να αποστείλουν υπογεγραμμένη την Υπεύθυνη Δήλωση στο register@hssa.gr. Η υπεύθυνη δήλωση υπάρχει στην κορυφή της παρούσας επίσημης ανακοίνωσης Υπεύθυνη Δήλωση

  • Παιδιά κάτω των 17 ετών πρέπει να έχουν την ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα, την οποία θα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο register@hssa.gr και την εγγραφή του κηδεμόνα ως μέλος της ΠΑΝΕΟΣΚ.

Με την παρουσία τους στη γραμματεία, οι αθλητές επιβεβαιώνουν μόνο τη συμμετοχή τους.

6. Δυνατότητα εκπροσώπησης στα ISA World Surfing Games

Έχουν μόνο τα μέλη της ΠΑΝΕΟΣΚ που είναι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου

6.1 Διαδικασία

Απο τη συνολική διαδικασία οι τρείς (3) καλύτεροι αθλητές και οι τρείς (3) καλύτερες αθλήτριες, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν στο σύνολο των δυο εκδηλώσεων τη μεγαλύτερη βαθμολογία, θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ISA World Surfing Games. Σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας του αθλητή να παραβρεθεί στην ελληνική αποστολή, η θέση του ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ σε επόμενους στην κατάταξη αθλητές. Περίπτωση ισοβαθμίας στο σύνολο των δυο εκδηλώσεων αφορά μόνο την 3η θέση κατάταξης. Σε αυτήν την περίπτωση τη θέση λαμβάνει ο αθλητής με τη μεγαλύτερη μεταξύ τους βαθμολογία στο ένα απο τα δυο events ή περεταίρω τη μεγαλύτερη μεταξύ τους βαθμολογία σε προσπάθεια σε κύμα.

Όλοι οι αθλητές που θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ISA World Surfing Games 2019, θα συμμετέχουν στην αποστολή με δικά τους έξοδα. Σε περίπτωση που η ΠΑΝΕΟΣΚ δύναται να διαθέσει χρηματικό ποσό, αυτό θα μοιραστεί ισόποσα στα μέλη της αποστολής.

7.Διαφημίσεις

Μπορεί να ζητηθεί από τους αθλητές να χρησιμοποιήσουν οποιουδήποτε είδος διαφημιστικό υλικό και η χρήση θα είναι απαραίτητη για την συμμετοχή.

8.Ημερήσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Θα ανακοινωθεί

* Η παρούσα προκήρυξη δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα των συνθηκών