tour_logos

Αθήνα 6 Μαΐου 2017

Με τη παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να απαντήσουμε και παράλληλα να διευκρινίσουμε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στο χώρο της  Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας και της Κυματολίσθησης στη χώρα μας .Η κίνηση αυτή δεν έχει σκοπό την περαιτέρω ένταση στο χώρο ,ούτε και τη λογική της στείρας αντιπαράθεσης. Όμως με την ευθύνη του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ επίσημα αναγνωρισμένου  φορέα στην Ελλάδα από την αρμόδια Παγκόσμια Ομοσπονδία (ISA)  για τα αθλήματα της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας (SUP) και της Κυματολίσθησης (Surfing) έχουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε  την αλήθεια και τη πραγματικότητα!

Η αναρμόδια για τα αθλήματα ομοσπονδία στην Ελλάδα ,Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ παραπλάνησε το Ελληνικό κράτος και με το ψευδέστατο τίτλο «Ορθιο – Κανοε Σανίδα» απέσπασε την αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α για το άθλημα της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας αρχικά και μεταγενέστερα με μια εξόχως περίεργη μεθόδευση κατάφερε να πάρει και την αθλητική αναγνώριση για το άθλημα της Κυματολίσθησης τη στιγμή που ουδεμία σχέση έχει με το άθλημα  αυτό. Αυτά συμβαίνουν κατά παράβαση της Ελληνικής Νομοθεσίας και πρακτικής η οποία προβλέπει ότι εφόσον ένα άθλημα ανήκει σε Διεθνή Ομοσπονδία η αντίστοιχη Εθνική Ομοσπονδία πρέπει να είναι μέλος αυτής. Ενημερώνουμε λοιπόν όλους ότι η Διεθνής Ομοσπονδία SURFING (International Surfing Association) είναι η ΜΟΝΗ αναγνωρισμένη, από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής Ομοσπονδία για το Ολυμπιακό άθλημα του Surfing καθώς και για το άθλημα του Stand Up Paddle και απέρριψε την αίτηση της Ε.Ο.Κ.Κ να γίνει μέλος της από τον Απρίλιο του 2016 για τους λόγους που ήδη έχουν δημοσιευθεί.

Όσο για την Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης που είναι η αντιπρόσωπος της ISA στην Ελλάδα, αυτή είναι επίσημο αθλητικό σωματείο με Α.Μ 30253 , ΜΗ κερδοσκοπικό , αποτελείται μονάχα από αθλητές και στο Δ.Σ δεν υπάρχουν και δεν επιτρέπεται να υπάρξουν άτομα τα οποία φέρουν επαγγελματική ιδιότητα στο χώρο εμπορίας αθλητικών  ειδών. Όλα δε τα μέλη του εκλεγμένου Δ.Σ  προσφέρουν εθελοντικά και βέβαια αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Αντιθέτως η ΕΟΚΚ έχει ορίσει «Σύμβουλο για το SUP» γνωστό έμπορο σανίδων SUP.

Με δημόσια ανάρτηση της  η εν λόγω ομοσπονδία ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο 1ος ΑΓΩΝΑΣ, του ετήσιου Tour που διοργανώσαμε φέτος όπως και κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία, και πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης και τη σύμπραξη όλων των τοπικών φορέων δεν είχε τον χαρακτήρα αγώνα. Επειδή προφανώς η άγνοια βασιλεύει και η παραπληροφόρηση έχει γίνει βασική ασχολία της ομοσπονδίας, ενημερώνουμε λοιπόν όλους ότι ο αγώνας διεξήχθη σύμφωνα με το  2119.1/12/10 έγγραφο  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη/Γενική Γραμματεία Ναυσιπλοΐας/ Δ.Λ.Α,  το 12687/30.03.2010 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και το 2119.1/02/10/21.05.2010 έγγραφο Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς/Δ.Λ.Α/Γ.Γ.Α.   Βάση όλων αυτών ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η διεξαγωγή ΑΓΩΝΩΝ σε ΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. Έτσι λοιπόν το αρμόδιο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου έδωσε την άδεια τέλεσης Αγώνων Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας με το 2131.19/682/2017 με ημερομηνία 24 Απριλίου 2017. Στον αγώνα ο οποίος προσμετρούσε και στον Ευρωπαϊκό θεσμό EUROTOUR ,  η ΠΑΝ.Ε.ΟΣ.Κ εκτός από διοργανωτής ήταν και χορηγός, συμμετείχαν 25 ξένοι αθλητές μεταξύ των οποίων η παγκόσμια πρωταθλήτρια SUP 2016 Penelope Strickland καθώς και αθλητές που βρίσκονται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης όπως ο νικητής Leonard Nika.

Απαντάμε με επιχειρήματα και με αδιάσειστα στοιχεία στην αδιάκοπη προσπάθεια της αναρμόδιας ομοσπονδίας (Ε.Ο.Κ.Κ) να παραπλανήσει τον κόσμο του SUP και του  SURF να μας συκοφαντήσει (μη τολμώντας να μας ονοματίσει) και να εξυπηρετήσει τα σκοτεινά  συμφέροντα με τα οποία συναλλάσσεται ανοικτά πλέον. Εμείς έχουμε ενημερώσει για όλα αυτά τις αρμόδιες αρχές του Ελληνικού Κράτους, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Παγκόσμια Ομοσπονδία SURFING και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κλείνοντας και απευθυνόμενοι στο πρόεδρο της εν λόγω ομοσπονδίας, Αντώνη Νικολόπουλο του γνωστοποιούμε και δημοσίως ότι δεν μας ενδιαφέρει ποσώς η «καρέκλα» του και η ομοσπονδία την οποία διοικεί, σε αντίθεση με τους συνεργάτες του που όπως ενημερωνόμαστε, καραδοκούν να τον εκπαραθυρώσουν!  Μας ενδιαφέρουν  όμως άμεσα οι δημόσιες απειλές που εκτοξεύει κατά διαστήματα εναντίον μας (Ισθμός 2016) , οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί προφορικώς αναφερόμενος σε μας σε Γ.Σ  και Δ.Σ της ομοσπονδίας που παραδόξως προεδρεύει ακόμα. Να είστε σίγουρος Κε Νικολόπουλε ότι η σιωπή μας τόσο καιρό δεν είναι δείγμα αδυναμίας αλλά απόλυτης αδιαφορίας!  Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δικαστικές εμπλοκές που έχετε να αντιμετωπίσετε μπροστά σας και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι μας εξαναγκάζετε να σας βάλουμε σε ακόμα μερικές. Να σας θυμίσουμε μήπως, ότι πέρσι επί τετράωρο συλληφθήκατε και κρατηθήκατε στο Α.Τ  Μαραθώνα με εντολή του κου. Εισαγγελέα Υπηρεσίας με την κατηγορία ότι διοργανώσατε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ  από την αρμόδια Περιφέρεια την οποία λάβατε μεταγενέστερα της συλλήψεώς σας, αντίγραφο της οποίας φυσικά διαθέτουμε, μαζί και με την ένδειξη της ώρας {19:20 Σαββάτου} κατά την οποία εστάλη από την Περιφέρεια στο φαξ του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα όπου ήσασταν κρατούμενος (Και αλήθεια γιατί δεν ομολογείτε με ποιού τη παρέμβαση αφεθήκατε ελεύθερος? Μήπως τον άνθρωπο τον οποίο προσφάτως υβρίζετε όπου σταθείτε αλλά πού έχει όλα τα αποδεικτικά έγγραφα στα χέρια του…. Δελτίο Βιβλίου Συμβάντων, αίτηση προς Περιφέρεια από το φαξ του Τμήματος, απάντηση της Περιφέρειας και άλλα…)  Όμως να είστε σίγουρος, ότι ούτε μας τρομάζετε με τις απειλές σας και τη ψευτοτρομοκρατία σας ούτε και θα διστάσουμε στο έσχατο σημείο να ζητήσουμε τη προστασία της αξιοπρέπειας μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Μη ξεχάσουμε να σας ρωτήσουμε  άλλη μια φορά για τη σχέση σας με την επιχειρηματία, και το σύζυγο της ,που εμπορεύεται  SUP και προσφάτως καγιάκ και σας διοργανώνει τους αγώνες που ισχυρίζεστε ότι δήθεν διοργανώνετε εσείς.

Προσέξτε το καράβι μπάζει νερά και ήδη κάποιοι έχουν ξεκινήσει και πηδάνε από αυτό για να σωθούν!

Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με την εν λόγω ομοσπονδία και τις ψευδοανακοινώσεις της. Εμείς είμαστε εδώ να για ασχοληθούμε αποκλειστικά με τα αθλήματα και τους αθλητές. Σε 15 ημέρες για 1η φορά η Ελλάδα μας θα συμμετάσχει με Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Surf της ISA που θα πραγματοποιηθεί στο Biarritz της Γαλλίας χάρη στις προσπάθειες της ΠΑΝΕΟΣΚ η οποία χρηματοδοτεί την αποστολή ΧΩΡΙΣ κρατικό χρήμα! Ήδη παράλληλα ετοιμάζεται και η Εθνική Ομάδα που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο Π.Π SUP  στη Δανία από 1-10 Σεπτέμβριου 2017. Καλούμε όλους τους φίλους των αθλημάτων να μας στηρίξουν σε αυτό το δύσκολο έργο και υποσχόμαστε ότι σύντομα τα αθλήματα μας, θα μας επιστραφούν από το Ελληνικό Κράτος και θα δώσουμε νέα πνοή μακριά από  επιχειρηματικά συμφέροντα και  μικροπολιτικές που είναι και τα δύο ξένα προς την φιλοσοφία μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ 

Υ.Γ 1 Δε μπορούμε να μην ενημερώσουμε τον αθλητικό κόσμο για τη απαράδεκτη στάση του “δήθεν αντικειμενικού” site SUP’s.gr, ιδιοκτησίας της Κα Κατσαρού-Κονταρίνη αντιπροσώπου σανιδιών SUP και Καγιάκ, όπου παραποιείται μονίμως και εντέχνως η αλήθεια σε υποστήριξη της ‘’συνέταιρου’’ της ομοσπονδίας Ε.ΟΚ.Κ. με αντίστοιχη  παραπληροφόρηση των επισκεπτών αυτής της εμπορικής ιστοσελίδας. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι το SUP δεν είναι άθλημα που το διεκδικούν δύο ομοσπονδίες. To SUP ανήκει στη Διεθνη Ομοσπονδία SURFING με απόφαση της Δ.Ο.Ε (προσφάτως εμφανίστηκε να το διεκδικεί με αστήρικτα επιχειρήματα η ICF -Διεθνής Ομοσπονδία Κανό Καγιάκ). Οσο αφορά την απαγόρευση σας θυμίζουμε ότι τους όρους  στα αθλήματα μας τους θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα μάθετε να τους σέβεστε. Τέλος απαιτούμε από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να μην κάνει ξανά  καμία αναφορά  στις δράσεις μας, στις πράξεις  και στα ονόματά μας.  Εμείς δεν επιθυμούμε εμπλοκή με τέτοιες λογικές όπως οι δικές σας διότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αλήθεια και το καλό του αθλήματος, μας είναι δε παντελώς αδιάφορα τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα.

Υ.Γ 2 Όσο αφορά τους  αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έχει προκηρύξει στο SUP η Ε.Ο.Κ.Κ , ενημερώνουμε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές παρανόμως ανακηρυχθέντες «Πρωταθλητές» δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ούτε σε κανέναν Παγκόσμιο Αγώνα ή Ολυμπιάδα, ή Εθνική Ομάδα. Τέλος ενημερώνουμε ότι μόρια για εισαγωγή σε πανεπιστήμια δε δίνονται για το άθλημα «Όρθιο Κανό- Σανίδα» της εν λόγω Ομοσπονδίας καθώς το SUP (Όρθια Σανιδοκωπηλασία)  δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα, κανένα σωματείο δεν διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα αυτό, ούτε πληρώνονται οι ελάχιστες απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας για τους αθλητές που συμμετέχουν στο άθλημα αυτό προκειμένου να λάβουν μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις.