logos_coming-soon

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 το Porto Rafti On Sup, 1η στάση των Hellenic Paddleboard Games. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Πόρτο Ράφτη, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Πορτο Ράφτη ΙΟΠΟΡ.

Αν και η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί 2ήμερη, δυστυχώς ο καιρός το Σάββατο δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της 1ης ημέρας εκδηλώσεων.  Οι φίλοι του Sup, η οργανωτική επιτροπή Sup-Port και η τεχνική επιτροπή της ΠΑΝΕΟΣΚ βρέθηκαν στην παραλία του ιστιοπλοϊκού ομίλου με διάθεση να διεξαγάγουν τις επιδείξεις παρόλα αυτά, ο δυνατός άνεμος και η αλλαγή της κατεύθυνσής του από νότιες διευθύνσεις σε βορειοανατολικές, σε συνδυασμό με την ασταμάτητη βροχή, κατέστησε την επιθυμία όλων αδύνατη και η μέρα έκλεισε χωρίς δράση.

Η πρόγνωση των καιρικών συνθηκών όμως ήταν περισσότερο υποσχόμενη για τη 2η ημέρα  Κυριακή. Πραγματικά το σκηνικό άλλαξε εντελώς και μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή και με ελαφρύ αεράκι ημέρα έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων.

Η ημέρα ξεκίνησε με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις καθαρισμού της παραλίας και του βυθού του Βουρκαδίου. Η ΠΑΝΕΟΣΚ σεβόμενη το περιβάλλον και τον υδάτινο παράδεισο της Ελλάδας ο οποίος φιλοξενεί τις δραστηριότητές της και όλων των φίλων της θάλασσας, συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Sup-Port για τον. Με αφορμή την πανελλήνια εκστρατεία εθελοντισμού που οργανώνεται από το Let’s do it Greece και με σύνθημα «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», οι Sup_port, Blue Yard Hub, Beach Cleaning το Happysailing at Porto Rafti , οι εθελοντές της Hellenic Youth Participation και το I love Porto Rafti οργάνωσαν τον καθαρισμό αυτό.

      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι φίλοι του Sup Παπαδημητρίου Γιάννης, Κωνσταντίνος Γιώτης, Αντώνης Μπεγλέρης, Πολυχρονόπουλος Κωνσταντίνος, Γιάννης Τούντας και μέλη του ΔΣ της ΠΑΝΕΟΣΚ συμμετείχαν με τα σκάφη τους στη διαδικασία. Πάντα δίπλα από τους αυτοδύτες, οι οποίοι συνέλεγαν απορρίμματα από το βυθό της παραλίας και τα μετέφεραν με τα Sup σε φουσκωτό σκάφος και από εκεί στην ακτή μαζί με τον υπόλοιπο όγκο σκουπιδιών από τον καθαρισμό του αιγιαλού.

 

Με το τέλος της διαδικασίας μέρος πήρε το αθλητικό κομμάτι με τις επιδείξεις στα disciplines των sprints και του technical.

SPRINTS

Στα sprints συμμετείχαν στη κατηγορία Ανδρών, 15 συνολικά φίλοι, 5 από αυτούς άνω των 40 ετών και ένας παίδας. Οι επιδείξεις έγιναν σε heats των 4-5 ατόμων και μετα από τους δύο πρώτους γύρους στον τελικό έφτασαν οι Συρίγος Νίκος, Πράπας Αλέξανδρος, Απαλαγάκης Δημήτρης, Φυτράκης Κυριάκος, Μαφούνης Νίκος και Καλατζάκης Νίκος, με τους τρείς πρώτους να καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις

Στιγμιότυπο 2019-04-11, 8.30.26 μμ

Στιγμιότυπο 2019-04-11, 3.39.05 μμ

Στις γυναίκες είχαμε 6 συμμετοχές. Συμμετείχαν οι Bathori Dorottya, Καραΐνδρου Νάνσυ, Λακαφώση Ηλιάνα, Μπάρλη Αναστασία, Μπομποτά Έφη και η Μοσχάκη Φραγκίσκη με τις τρείς πρώτες να καταλαμβάνουν αντίστοιχες θέσεις.

Εικό3

Η επίδειξη των sprints έκλεισε με τους μικρούς Πάρη και Ανδρέα Ζώτο να διανύουν τα 200μέτρα του στίβου επιδεικνύοντας καταπληκτική τεχνική και όρεξη για κουπί!

 

TECHNICAL

Με διάλλειμα 1ώρας και αφού επιβεβαιώθηκε η οριοθέτηση του στίβου με τις σημαδούρες από τα δυο φουσκωτά της διοργάνωσης, ξεκίνησε η επίδειξη της κατηγορίας technical. Οι φίλοι κλήθηκαν να καλύψουν 5,5km στίβου με αρκετές στροφές κάτι που άφησε όλους ικανοποιημένους.

P1130176

Στιγμιότυπο 2019-04-05, 4.29.37 μμ

Οι συμμετοχές ήταν 26 και +2 φίλοι της Fun που εκτέλεσαν το στίβο μόνο μια φορά. Η εκκίνηση δόθηκε και μετά από μόλις 35,5 λεπτά οι πρώτοι πέρασαν τη γραμμή τερματισμού.

Την πρώτη τριάδα στους άντρες κατέλαβαν ο συνήθης ύποπτος και ανίκητος από πέρσι Νίκος Συρίγος με δεύτερο και πολύ κοντά τον Τάσο Τσούρη και τρίτο τον πάντα δυνατό Αλέξανδρο Πράπα.

Μετά το 39ο λεπτό σχεδόν όλοι μαζί έκαναν την εμφάνισή τους στον τερματισμό οι Masters, με 1ο τον Ορέστη Πολυμενάκο, 2ο το Γιάννη Τούντα και 3ο τον «πάντα νέο» στην καρδιά μας Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

P1130284

Η 1η γυναίκα Dorottya Bathori με καλή τεχνική ξεχώρισε και στο technical καταλαμβάνοντας την 1η θέση, με 2η την Νάνσυ Καραΐνδρου από την Κρήτη και 3η την Αναστασία Μπάρλη.

P1130298

Ιδιαίτερη μνεία να δώσουμε στον μικρότερο συμμετέχοντα 11χρονο Ανδρέα Βούλγαρη που ενσωματώθηκε στην κατηγορία των Ανδρών και επέδειξε ιδιαίτερη όρεξη και ταλέντο, αφήνοντας πολλούς φίλους πίσω του. Σίγουρα περιμένουμε να δούμε πολλά από αυτόν τα επόμενα χρόνια.

P1130407

Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

RESULTS

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε το Sup-Port και την Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου για την πανέμορφη διοργάνωση, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη ΙΟΠΟΡ για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του, το Funproshop για τη προσφορά του και τη Lifeguard Hellas για τη συνεργασία.

Στιγμιότυπο 2019-03-27, 5.20.23 μμ .       sss .     lifeguard_hellas